Creëer je persoonlijke PowerUP

In het huidige informatierijke tijdperk verwerken we dagelijks enorme hoeveelheden webinhoud. Of het nu gaat om leren, werken of entertainment, efficiënt informatie verwerven en verwerken is cruciaal. De PowerUPs van Monica zijn ontworpen om deze uitdaging aan te gaan. PowerUPs zijn de innovatieve AI-functies van Monica, bedoeld om je capabele webassistent te worden en naadloos te integreren in je browseproces.

PowerUPs komen in twee soorten: Standaard Tools en Mini APPs. Standaard Tools zijn verbeterde AI-agenten die in elk webscenario kunnen worden vastgezet, automatisch de webinhoud die je bekijkt begrijpen, AI-antwoorden genereren op basis daarvan, en je helpen verschillende webgerelateerde taken efficiënt te voltooien. Mini APPs zijn interactieve webapplicaties die zijn gemaakt op basis van de Artifacts-functie van Monica, waarmee je opgeslagen artifacts kunt omzetten in verschillende nuttige toepassingen zoals pomodoro-timers, rekenmachines, takenlijsten, enz., en deze toepassingen kunt toevoegen en gebruiken op elke webpagina.

Deze gids helpt je te begrijpen hoe je eenvoudig je eigen AI-assistent kunt maken, waardoor je webbrowserervaring efficiënter en persoonlijker wordt.

Stappen om een PowerUP te maken

1. Identificeer je behoeften

Voordat je begint, verduidelijk welke taken je wilt dat de PowerUP je helpt te voltooien. PowerUPs kunnen een breed scala aan functietypen omvatten, zoals:

• Inhoudsverwerking en analyse: Samenvatten van artikelpunten, het extraheren van belangrijke informatie, het genereren van artikeloverzichten, het analyseren van tekstsentiment
  • Creativiteit en productiviteit: Genereren van sociale media-inhoud, het maken van illustraties, het schrijven van e-mailsjablonen, het genereren van productbeschrijvingen
  • Data-analyse en visualisatie: Genereren van mindmaps, het maken van data-analyserapporten, het maken van grafieken, het extraheren en visualiseren van webdata
  • Taal en vertaling: Vertalen en interpreteren van technische termen, meertalige inhoudsgeneratie, grammaticale correctie en tekstoptimisatie Dit zijn slechts enkele voorbeelden van PowerUP-functies. Je kunt klik hier om de officiële PowerUP-website te bezoeken om meer gebruiksscenario's te verkennen. Je kunt ook unieke en krachtige PowerUPs creëren op basis van je specifieke behoeften.

2. Kies de aanmaakmethode

Monica biedt twee manieren om PowerUPs te creëren:

• a) AI-ondersteunde creatie (aanbevolen voor beginners)
  • b) Handmatige creatie (geschikt voor ervaren gebruikers)

3. Stel gereedschapsparameters in

Een standaard gereedschap maken

AI-ondersteunde creatie

1. Start het creatieproces
    • Klik op "+" in het Monica-pictogramgebied
    • Of klik op de "+ Nieuw" knop in de rechterbovenhoek van de PowerUP-balkinterface
  2. Kies gereedschapstype: Selecteer de optie "Standaard Gereedschap" in het "Nieuwe PowerUP" pop-upvenster
  3. Beschrijf vereisten
    • Beschrijf je behoeften en ideeën in detail in het invoerveld
    • Klik op "Snel Aanmaken", Monica zal een Standaard Gereedschap voor je genereren
  4. Bewerken
    • In de "Nieuw Gereedschap" interface, bekijk gedetailleerde configuratie-informatie en maak flexibele bewerkingen
    • Als je gedetailleerde configuratie-informatie wilt bewerken, raadpleeg dan "Handmatige Modus"
  5. Voltooi creatie: Na bevestiging, klik op de knop "Aanmaken" rechtsonder om op te slaan

Handmatige Creatie

1. Start creatieproces (zelfde als AI-ondersteunde creatie)
  2. Kies gereedschapstype: Selecteer de optie "Standaard Gereedschap" in het "Nieuwe PowerUP" popupvenster
  3. Kies creatiemodus: Scroll het "Nieuwe PowerUP" popupvenster naar beneden en klik op de knop "Handmatige Configuratie"
  4. Vul basisinformatie in: Stel gereedschapsavatar, naam en beschrijving in
  5. Specificeer doelwebsites: Kies om te gebruiken op alle websites of alleen binnen gespecificeerde reeksen
  6. Kies webinhoud-extractiemodus: Volledige pagina-extractie, gebiedsselectie, of geen webinhoudmodus
  7. Schrijf prompts: Stel operationele instructies in om AI te begeleiden bij het verwerken van informatie en het genereren van antwoorden
  8. Meer geavanceerde instellingen: Extra informatieverzameling, voorkeursmodelselectie, beschikbare vaardigheidsconfiguratie, antwoordtaalinstellingen, enz.
  9. Publicatie-instellingen: Kies de openbare reikwijdte van het hulpmiddel
  10. Meertalige configuratie: Selecteer ondersteunde talen, een-klik vertaling
  11. Voltooi creatie: Klik na bevestiging op de knop "Maken" in de rechterbenedenhoek om op te slaan

Een Mini APP maken

1. Start het creatieproces
    • Klik op "+" in het Monica-pictogramgebied
    • Of klik op de knop "+ Nieuw" in de rechterbovenhoek van de PowerUP-balkinterface
  2. Kies het type tool: Selecteer de optie "Mini APP" in het popupvenster "Nieuwe PowerUP"
  3. Vul de creatievereisten in:
    • Stel de naam en beschrijving van de Mini APP in
    • Of kies een bestaande Mini APP om secundaire creatie te starten
  4. Voltooi de creatie: Na bevestiging, klik op de knop "Opslaan" in de rechterbenedenhoek om op te slaan

4. Testen en Optimaliseren

Na de creatie, test je tool op doelwebpagina's en pas aan en optimaliseer op basis van de werkelijke effecten.

5. Publiceren en Delen

Wanneer je tevreden bent met de prestaties van de tool, kun je deze publiceren en delen met anderen.

Gebruik en Toegang

• Gemaakte Standaard Tools worden automatisch opgeslagen en verschijnen in de "PowerUP Toolbox"
  • Je kunt Standaard Tools vastpinnen in het Monica pictogramgebied voor snelle toegang de volgende keer
  • Voor Mini APPs kun je boven de chatbox op de homepage "Maak Artefact" selecteren en vervolgens op "Opgeslagen Artefacten" klikken om al je opgeslagen artefacten te vinden

Gebruikstips

• Begin met eenvoudige taken en verhoog geleidelijk de complexiteit
  • Probeer verschillende instellingen en combinaties
  • Let op gebruikersfeedback en verbeter je tools continu

Veelgestelde Vragen

Q: Kan ik PowerUPs maken voor elke website?

• A: Ja, je kunt PowerUPs maken voor elke openbare website.

Q: Heb ik programmeerkennis nodig om PowerUPs te maken?

• A: Nee. De AI-ondersteunde creatiemodus van Monica maakt het voor iedereen gemakkelijk om PowerUPs te maken.

Q: Kan ik meerdere PowerUPs tegelijkertijd gebruiken?

• A: Ja, je kunt verschillende PowerUPs op verschillende webpagina's gebruiken zoals nodig.

Nu je hebt geleerd hoe je PowerUPs kunt maken en gebruiken, begin met het creëren van je eigen AI-assistent om het web browsen efficiënter en interessanter te maken!